Kako sakriti podatke, slike i aplikacije na android uređaju

Koliko bi lako bilo ukrasti vaš identitet da netko ima pristup vašem pametnom telefonu? Ovisno o tome koliko su razrađeni sustavi obrane na vašem uređaju, netko bi mogao pisati poruke s vašeg uređaja, postati na vašem Facebooku, pa čak i plaćati preko vašeg bankovnog računa.
Tehnologija je učinila to da ovi mali čudni uređaju postanu dio našeg identiteta. Također, ideja da pametni uređaji postanu dio externog identiteta nije nova. Isto kako određene stvari o sebi otkrivate nekima, tako ih i skrivate pred drugima; isto je i sa podacima, slikama i aplikacijama na vašem uređaju. Bilo da želite sakriti sličice u slučaju da svoj uređaj morate posuditi vašoj mami ili imate dokumente s osjetljivim podacima koji god razlog bio, ima mnogo rješenja.

Većina Android uređaja nema tvorničku opciju zaštite podataka, pa ćete za tu prigodu morati instalirati neku aplikaciju. No počnimo s osnovama i naučimo kako sakriti općenito sakriti neke datoteke. Odlična aplikacija za ovaj zadatak je File Hide Expert. To je besplatna aplikacija, a omogućuje sakrivanje bilo koje datoteke na vašem uređaju. Skinite aplikaciju na uređaj preko trgovine, instalirajte i pokrenite. Otvorite aplikaciju, primit ćete poruku da je popis skrivenih datoteka prazan. Dodirnite ikonu mape u gornjem desnom dijelu ekrana za početak skrivanja datoteka.

Aplikacija radi kao aplikacija za upravljanje datotekama. Dokle god znate gdje se datoteka nalazi, možete je sakriti bez obzira na vrstu. Prekrižite sve datoteke koje želite sakriti, a zatim se vratite na glavni zaslon.

Kad dodirnite “Hide all” sve vaše datoteke će nestati svakom onom tko njuška po vašem uređaju. Skriveni podaci više se ne pojavljuju u drugim galerijama ili file managerima. Da biste ih vratili, jednostavno otvorite File Hide Expert i dodirnite “Restore all”.