iCloud Find My iPhone zaštita Apple uređaja, može li se isključiti?

Mnogo je upita za otključavanje iCloud Find My iPhone opcije? Može li se ta opcija isključiti i kako? Našli ste iPhone i ne možete ga koristiti? Kontaktirali bi vlasnika, ali nemate pristup podacima, a korisnik nije ostavio poruku na aktiviranom lost or “stolen” modu.

Pa da krenemo otpočetka, Find My iPhone (također poznat kao Find iPhone, Find My iPad ili Find My Mac) je aplikacija i usluga koju pruža Apple, a koja omogućuje daljinsko praćenje iOS uređaja i Mac računala.
Find My iPhone omogućava korisnicima da pronađu svoje iOS uređaje ili pomoću aplikacije za iOS ili icloud.com na računalu. Osim lociranja uređaja, servis nudi tri ključne značajke:
  • Alarm (play sound) – uređaj reproducira zvuk sa maksimalnom glasnoćom, čak i ako je zvuk stišan, a ekran treperi. Ova opcija je korisna ako ste uređaj zametnuli.
  • Izgubljeni način (lost mode) – označava uređaj kao izgubljen ili ukraden, omogućujući korisniku da ga zaključa sa zaporkom. Ako je uređaj iPhone i netko ga pronađe, nalaznik može nazvati korisnika izravno na uređaj.
  • Brisanje iPhona – ovom opcijom potpuno se briše sav sadržaj i postavke. To je korisno ako uređaj sadrži osjetljive informacije. Nakon što je brisanje završeno, poruka korisnika i dalje može biti prikazana i uređaj će tražiti otključavanje da bi ga se aktiviralo. S time se otežava nedopušteno korištenje iphona i njegova preprodaja. Apple ID lozinka će biti potrebna prije isključivanja Find My iPhone, odjave s iCloud, brisanje s uređaja ili ponovnog aktiviranja uređaja nakon daljinskog brisanja.

Sad ono konkretno pitanje, može li se isključiti ta opcija, bez podataka vlasnika? Odgovor je MOŽE, samo je pitanje novca i vremena koje ćete utrošiti na uklanjanje, te je sama isplativost upitna. Da, zaboravih napomenuti da postoji i mogućnost da Apple otkrije neovlašteno isključivanje iCloud Find My iPhone opcije, te vam ga ponovo zaključa, a u tom slučaju, i sami znate, ostajete i bez iPhonea i bez novca kojeg ste potrošili za otključavanje.

Mene je također zanimalo što se sve danas nudi na tržištu što se tiče otključavanja iClouda, pa sam malo istraživao i saznao da uglavnom svi nude uslugu otključavanja iClouda preko nekoliko izvora bliskih Appleu. Ja sam za neke od informacija i platio, ali to sada nije bitno, ja vam linkove na kojima je moguće naći rješenje za zaključan iCloud dajem besplatno.
Znam da vas zanima jesam li koristio neki od servisa, a reći ću vam odmah, ne, jer je otključavanje Find My iPhone u mom slučaju za iPhone 5S koštalo 130 EUR, a sam uređaj skoro da ne vrijedi toliko, a opet tu je i mogućnost reaktiviranja zaštite.
Linkovi na kojima možete naći servis otključavanja iClouda:

www.unlimitedunlock.biz‬
‪http://snunlockers.com/imei/productsandservices.html‬
‪www.tronixunlocks.com‬
‪www.talentgsm.net‬
‪http://icloud-guru.org‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
Sretno svima koji se okušaju!